FELHÍVÁS A 2016-OS EB MEGSZAKÍTÁSÁRA

2023. 02. 16.

FELHÍVÁS A 2016-OS EB MEGSZAKÍTÁSÁRA

 

A 2016-os EB-re Franciaországban kerül sor június 10. és július 10. között. Tekintettel az országban uralkodó társadalmi állapotokra, mi, akik az új munkajogi szabályozás ellen és annak világa ellen harcolunk, az esemény megszakítására hívunk fel.

Persze mi is szeretjük a focit. De játéknak tartjuk, nem üzletnek, nem árunak. És a pénzt valamint a politikai propagandát tekintve, ami az ilyen nagy sporteseményeket kíséri, nincsenek aggályaink azzal kapcsolatban, hogy elképzeljük, hogy a 2016-os EB-t valahogy megzavarjuk.

Azáltal, hogy az új munkajogi szabályozás és annak világa a bérmunka kizsákmányolását még tovább fokozza, az életünkkel játszik. Ez a kihívás tehát sokkal fontosabbnak tűnik, mint ötven focimeccs.

Ugyanakkor nincs semmi bajunk a focistákkal, sem a szurkolókkal.

Az Euro 2016 világa, annak struktúrája és szponzorai ellen van kifogásunk:
UEFA / FFF / HomeAway / Adidas / Coca-Cola / Crédit Agricole / Continental / FDJ / Hisense / Hyundai-Kia / McDonalds / Orange / La Poste / Proman / Socar / SNCF / Tourtel / Turkish Airlines / stb.

És a szükségállapot, a 42 ezer rendőr, a 30 ezer csendőr, a 13 ezer biztonsági őr, a 200 külföldi rendőr, a katonaság és a RAID rendőri egység, melyek célja, hogy fenntartsák a rendet a stadionokban és a szurkolói zónákban? Nem félünk! És a drónok, a CCTV kamerák és más ellenőrzést szolgáló technikai eszközök? Nem félünk! Az Iszlám állam, az állítólagos rém, ami mindezt igazolja? Nem félünk!

Amennyiben a jelenlegi nyomásgyakorló eszközök (tüntetések, sztrájkok, blokádok, szabotázsok stb.) nem elegendőek az új munkajogi szabályozással és annak világával szemben, ezeket ki fogjuk terjeszteni a 2016-os EB-re is.

Vidáman és jó humorral,
dühvel és elszántsággal
az új munkajogi szabályozás visszavonásáért,
a kapitalizmus és az állam megszüntetéséért,
a kölcsönös segítségnyújtás gyakorlatával és forradalmi perspektívákkal
Bordeaux-ban, Lensben, Lille-ben, Lyonban, Marseille-ben, Nice-ben, Párizsban, Saint-Denis-ben, Saint-Etienne-ben, Toulouse-ban és másutt
a 2016-os EB megszakítására hívunk fel mindenféle módon, ahogy nektek jól esik!
Focisták és nem focisták,
és a Párizsi akcióbizottságbeli barátaik.

Kapcsolat: champions@riseup.net

2016. 07. 01.